ביום שישי דיווחנו לראשונה על מעצר של שני חשודים בפריצה לבתי כנסת בפתח תקווה שנלכדו בעזרת תושבי שכונת הדר גנים.
היום (ראשון) הודיעה המשטרה כי עצרה, ביום חמישי, שני חשודים בביצוע התפרצויות למקווה ולבית כנסת בפתח תקווה וגניבת כסף מקופות צדקה.
חשוד אחד תושב פ"ת כבן 20 שוחרר בתנאים מגבילים ואילו לחשוד השני תושב אלעד כבן 30 הוארך מעצרו בביהמ"ש עד ליום שלישי.
פעיל הציבור ירון קדושים תושב השכונה פרסם הודעה שקוראת לציבור להעביר אליו מידע שיסייע ללכוד את החשוד, בשיחה עם קדושים הוא מספר כיצד הוביל ללכידת החשוד:
"לכידת החשוד היא בעיקר בזכות הציבור שהעביר אלי מידע בזמן אמת על ידי הציבור . מידע על מיקומים אפשריים שבו נראה החשוד.
גבאי בתי כנסת יצרו איתי קשר לאורך השבועות האחרונים עם דיווח על חשוד שפרץ לבתי הכנסת שלהם. אתמול הגיעה תמונה וסירטון מהפריצה בליל רביעי בבתי הכנסת "אבי עזרי" ו"ספרדי " בשכונת יוצאי חברון הדר גנים.
מסיבות מובנות, הפצתי הודעה לציבור כביכול שאני מחפש בחור בתיאור כך וכך כדי להחזיר לו משהו שלו שנמצא אצלי...והמידע הגיע היום עם זיהוי ודאי של החשוד.
יצרנו איתו קשר עין יחד עם בחור נוסף שהיה איתו במהלך ניסיון פריצה למקווה השכונתי ולבית כנסת "הבעש"ט". שניהם נעולים בשל הקורונה.
הם ניסו לברוח כי חשדו במעקב. התפצלנו והמשכנו בקשר עין איתם עם דיווח ל-100 ולשוטר הקהילתי איתן צעירי, עד להגעת ניידות המשטרה יחד עם סגן מפקד התחנה ידידי רפ"ק יובל שביט. שני השותפים נעצרו. תודה לכל מי שסייע".