המרכז העירוני להנצחת השואה ומינהל התרבות בעיריית פתח תקווה בראשותו של אריה ימיני, בברכת ראש העיר רמי גרינברג ובשיתוף מפעל הפיס פועלים בתקופה זו בפרויקט חדש ומבורך – 9090.
תקופה קשה זו היא קשה לכולנו, אך במיוחד לאזרחים הוותיקים, להורים ולסבים ולסבתות.
עיריית פתח תקווה, המרכז לחקר השואה במינהל התרבות, התגייסו למען שורדי השואה.
אריה ימיני מנכ"ל היכל התרבות וראש מינהל התרבות בעיריית פ"ת והוגה הפרויקט מספר: "בתקופה זו אנו פועלים בפרויקט הנפלא של ימי הולדת לשורדי שואה בני 90 פלוס.
9090 זהו פרויקט במימון מפעל בפייס ובשיתוף עיריית פתח תקוה, המרכז לחקר השואה במינהל התרבות עם משה פלדמר יו"ר המרכז העירוני לחקר השואה.
אנו מארגנים ימי הולדת לבני 90+ שורדי שואה.
אנו מעוניניים לחגוג ולשמח אותם עם אמן שירה לחגיגה בביתם עם בני המשפחה.
ראשית, אנו מתקשרים לשאול לשלומם של שורדי שואה ותוך כדי מציעים לערוך להם ימי הולדת בביתם או בלובי בהיכל על פי הנחיות משרד הבריאות."
איך התגובות?
התגובות מרגשות עד דמעות
מה מספר ימי ההולדת שחגגתם עם שורדי השואה עד כה?
ערכנו כבר למעלה מ 40 ימי הולדת שכאלה.
איזה אירוע חגגתם היום?
היום חגגנו לדוד בן ה – 94 עם ברכת מזל טוב מראש העיר מר רמי גרינברג ותעודת כבוד ועוגה. בירכנו גם בשם מפעל הפיס ומנהל הפרוייקט 90/90.